Värikäs dominoneule (ohje!)

Valmis, valmis, VALMIS!

Maaliskuun väriterapiahaasteen työ meni vähän tiukoille, mutta hei – tänäänhän on vielä maaliskuu! Olen väkertänyt iltaisin neuletakkia dominoneuleella, välillä tuskastellut mutta ennen kaikkea nauttinut väreistä. Oih ja voih!

Lähdin tekemään neuletta ilman ohjetta ajatuksella ”eihän se nyt kovin vaikea voi olla” ja ”kokeillaan, mitä tulee”. Muutamat kohdat olivat kuitenkin hieman kinkkisiä, joten mietintöihin ja pohdintoihin ovat päässeet mukaan niin sisko, äiti kuin anoppikin. Lopputulos on kuitenkin oikein jees, vaikka napit ja napenlävet nyt menivätkin väärinpäin. Mutta mitäs pienistä!

Haluaisitko sinäkin tehdä vastaavan? Alla on ohjeentapaista, josta voi ainakin lähteä liikkeelle. Kannustan kuitenkin sinua rohkeasti kokeilemaan ja soveltamaan sitä!

Neuletakki2Neuletakki6

Ohje  dominoneuletakkiin

 • koko noin S / 36
 • 450 g 7 veljestä -lankaa
 • puikot 4, pääntiellä 3,5
 • ruudussa aloituksessa 23 silmukkaa
 • käytettyjä tunteja: monta

Neule on tehty dominoneuleena, johon löydät ohjeen esimerkiksi täältä. Ruudun keskellä tehdään kolmen silmukan kavennus, jolloin ensin siirretään 1. ja 2. silmukka yhtäaikaa oikein neulomatta oikealle puikolle, neulotaan kolmas silmukka oikein ja lopuksi nostetaan siirretyt silmukat neulotun yli. Ruudussa nurjalla puolella on kaikki kerrokset neulottu nurin, mutta oikealla puolella joka toinen kerros on neulottu oikein ja joka toinen nurin.

Käyttämäni langat ovat keränloput näistä ja näistä villasukista sekä yksi kerä raidallista seiskaveikkaa. Neuletakki oli oikein sopivankokoinen, sillä jäljelle jäi vain hyvin pienet keräset!

Neuletakki3Neuletakki5Neuletakinohjekuva

Näin kokoat tilkkutakin

Yllä on ruutupiirros neuletakin kappaleista. Lähdin neulomaan vartalokappaletta rivi kerrallaan lähtien vasemmasta alakulmasta. Neljännellä rivillä on kavennukset, joissa neliön sijasta neuloinkin kolmion. Ruudut joustavat sen verran, että viereiset ja ylläolevat ruudut asettuivat hyvin ympärille. Olkapäällä nuolilla yhdistetyt ruudut on ommeltu lopuksi yhteen.

Hihat ovat molemmat samanlaiset ja sauma on jossain tuolla käsivarren takaosassa. Näin jälkikäteen mietittynä kädenteistä olisi varmaan voinut tehdä ihan vain aukotkin ilman tuota etukappalepuolen kaarevaa kulmaa.

Dominoneuleessa ruudut yhdistyvät toisiinsa neuloessa, mutta mikäpä estää sinua neulomasta erillisiä ruutuja ja yhdistämään ne ompelemalla! Neuloessa kannattaa muuten välillä kastella työ, sillä ruudut leviävät ja aukeavat aikas paljon. :)

Neuletakki4Neuletakki1

Mielessä on jo eräs toinen neuletakki, mutta sen tekeminen saa odottaa. Tämä oli sen verran pitkä projekti, että seuraavaksi teen nopeampia ja pienempiä töitä! Jos muuten tuo neuleen alta näkyvä keltainen kangas näyttää tutulta, niin kyllä, se on samaa kangasta kuin helmikuun vihreä trikoomekkoni. Rakastuin ja innostuin todella! Huhtikuun väri on keltainen, joten silloin vilautan mekkoa tarkemmin, vaikka varsinainen työ onkin eräs toinen.

Jos muuten tykkäsit tästä ja haluat jatkossakin lukea juttujani, niin klikkaahan itsesi oikean sivupalkin sähköpostilistalle tai tykkää sivuista facebookissa! Kun 500 tykkääjän raja menee rikki, on aika arpoa jotain kivaa ja inspiroivaa. :)

Mukavaa viikonloppua sinulle! Ja hei, jos bloggaat, niin ole kuulolla huomenna. Minulla on sinulle jotain kivaa!


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

16 vastausta artikkeliin “Värikäs dominoneule (ohje!)

 1. Aivan upea neuletakki! Hyvät värit ja hurmaava tuo dominotekniikka :) Lopputulos on tosi istuva, ei uskoisi että olet ihan vaan kokeilemalla tehnyt. Iso peukku!

  Tykkää

  1. Kiitos Hensku! Värit ovat kyllä ihanat – vähän mietin näin jälkikäteen, miten tuo polaris sopii joukkoon, mutta ehkä se siellä menee. Ja meneehän se, en todellakaan pura. :D

   Tykkää

 2. Onpas ihana, värikäs neuletakki. Loistava idea käyttää langanloput ilman ruutujen ompelemista toisiinsa. Hyvää viikonloppua!

  Tykkää

  1. Mä olen huono yhdistämään paloja ompelemalla ja tuossakin väänsin kauan hihansauman kanssa. Neulomalla tulee paljon siistimpi jälki! :)

   Tykkää

  1. Kiitos Maarit! Onneksi palaset venyivät kastellessa, muuten olisi tullut liian piukea. ;) Neule meinasi pari kertaa jäädä kesken ja välillä tahti hyytyi, mutta valmistui se lopulta. Nyt on vain hassu olo, kun sitä ei enää tarvitse miettiä eikä tehdä!

   Liked by 1 henkilö

 3. Mielettömän kaunis takki! <3 Lanka yllätti, kun ei heti ensimmäisenä tullut mieleen, että on tosiaan seiskaveikkaa! Täytyy itsekin kokeilla jossain vaiheessa dominoneuletta, tämä työ kyllä veti minut inspiraation pyörteisiin! :)

  Tykkää

  1. Kiitos! :) Mun täytyy myöntää, etten mäkään olisi uskonut löytäväni näin kivoja sävyjä 7 veljeksestä! Nyt osui syysvärit just mun makuun. :)

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s