Huhtikuun minimalismipeli

Jos se mitä omistamme,
on meidän vallassamme,
olemme rikkaita ja vapaita.
Mutta jos olemme omaisuutemme vallassa,
olemme todella köyhiä.

– Edmund Burke –

Teekupillinen1.jpg

Osa ehkä muistaakin, että konmaritin kotiamme kesällä ja siinä rytäkässä lähti pois paljon, paljon tavaraa. Nyt yli puoli vuotta sen jälkeen tuntuu, että on jälleen aika katsella kaappeja ja laatikoita sillä silmällä.

Konmari-metodi oli ihan kiva ja jees, mutta en tällä kertaa jaksa käydä jokaista tavaraa läpi, vaan teen mieluummin täsmäiskuja – luulen osaavani suunnistaa aika nopeasti niille hyllyille ja laatikoille, joiden tavaroita en ole tarvinnut, kaivannut enkä edes ajatellut kertaakaan kesän jälkeen. Päätin haastaa itseni (ja tottakai myös sinut!) uudestaan tähän kuukauden kestävään minimalismipeliin. Kävin sen läpi syksyllä 2015, jolloin karsin erityisesti vaatteita pois. Tällä kertaa luulen, ettei painopiste ole yhtä selkeästi tekstiileissä, mutta katsotaan, miten käy!

Mikä on minimalismipeli?

Kyseessä on siis kuukauden mittainen haaste, jonka aikana laitetaan pois turhia tavaroita ja tekstiilejä. Joka päivä luovutaan niin monesta tavarasta kuin mikä on päivän numero – ensimmäisenä siis yhdestä, toisena kahdesta, kolmantena kolmesta jne. Onneksemme huhtikuussa on 30 eikä 31 päivää! ;)

Huhtikuu ehti jo alkaa, mutta ehdit mainiosti vielä mukaan! Kirit vaikka heti tänään ensimmäisten päivien muutamat tavarat!

Voit muuten haasteessa määritellä itse, millä tarkkuudella lasket poismenevät tavarat. Itse en viimeksi laskenut suoranaisia roskia (turhat paperit yms.), mutta jokainen sukka ja hiuspinni olivat kyllä oma yksikkönsä.

Tulppaanitskoolissa

Hieman kieltämättä jänskittää, pääsenkö kuun loppuun asti – lähipiiri nimittäin on kovasti sitä mieltä, ettei meiltä voi löytyä niin paljoa luovutettavaa. Hepä eivät kuitenkaan tiedä tarkalleen, kuinka pientä osaa vaatekaappini sisällöstä käytän, kuinka paljon tytöille on alkanut jäädä vaatteita pieneksi ja mitä keittiövälineitä lopulta oikeasti tarvitsen. ;)

Miten on, lähdetkö mukaan pelailemaan?

Hienoa alkanutta viikkoa sinulle!

Jos kirjoitat itsekin blogia, niin muistahan tutustua Blogisiskoihin! Olisi huikeaa saada sinut mukaan! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

16 vastausta artikkeliin “Huhtikuun minimalismipeli

 1. Tykkään kovasti ideasta, mutta harmittavasti tässä kuussa on niin paljon kiireitä, että itse en kykene nyt karsimaan tavaroita, kun päällimäisenä on huoli ajan riittämättömyydestä muutenkin… Mutta tsemppiä – seuraan perässä, kunhan kiireet hellittää. Ja hyvää alkanutta viikkoa :)

  Tykkää

  1. Mä luulen, että mäkin joudun yhdistämään aina useamman päivän samaan, kun en myöskään välttämättä löydä joka päivä aikaa. Ja itse asiassa täytyy varmaan merkata tavarat kalenteriin ylös, koska muuten ne häviää puff vaan mielestä! :D tsemppiä kiireeseen ja mukavaa viikkoa myös sinne! :)

   Liked by 1 henkilö

 2. Hauska idea! :) Mietin tosin aina tällaisten juttujen kohdalla, mihin ne ”pois heitetyt” tavarat sitten joutuvat? Jaksetaanko niitä oikeasti viedä kirppikselle – ja ostaako niitä kukaan sieltä, kun kaikki kuitenkin vain haluavat vähentää tavaramäärää kotonaan? Jaksetaanko niitä lahjoittaa tutuille, toimittaa kierrätyskeskukseen tai hyväntekeväisyyteen vai menevätkö ne vain suoraan roskiin, vaikka ne olisivat vielä käyttökelpoisia, eivät vain enää nykyisen omistajansa kaipaamia? :-/

  Tykkää

  1. Hyvä huomio! Mä kovasti haluan uskoa, että tavara pääsee kiertoon. Vaikka toisaalta sitä lukee usein myös siitä, kuinka kierrätyskeskuksetkaan ei ota kaikkea (ehjää ja käyttökelpoista) vastaan, kun tavaraa on niin paljon. Oon todennut, että paikallinen fb:n roskalava on oikea aarre, jos haluaa päästä tavarasta nopeasti eroon! :)

   Tykkää

   1. Joo, silloin kun itsekin olin Facebookissa vielä, roskalavaryhmät olivat tosi näppäriä – tavara kuin lähti yhdessä hujauksessa. Sain myös vähän aikaa sitten tietää, että tekstiilijätteen kierrättämisen tehostamiseksi on käynnissä Telaketju-hanke (http://poistotekstiili.turkuamk.fi/telaketju), jonka myötä vanhoista vaatteista luopuminen muuttuu toivottavasti paljon nykyistä mielekkäämmäksi.

    Liked by 1 henkilö

 3. Minäkin olen osallistunut tähän haasteeseen joskus aiemmin. Nyt voisin taas lähteä mukaan. Lasten kaapit pitäisi käydä läpi ja pienet vaatteet poistaa. Niistä olisi ainakin helppo aloittaa.

  Tykkää

  1. Hauska miten välillä haaste kiertää hetken ja näkyy monessa paikassa ja sitten se ihan kokonaan unohtuu. :) mä myös aloitan vaatteista! Tytöille on niin pitkän aikaa sopineet samat vaatteet, että osan niistä on kohta pakko alkaa olla pieniä!

   Tykkää

 4. Onpa hauska idea! Minunkin pitäisi aloittaa kevätsiivous kaapeissa, kun juuri eilen varasin kirppispöydän kesäkuun alkuun.

  Tykkää

  1. Kirppispöydän varaaminen onkin varmaan hyvä motivaattori! Mä olen nyt keräillyt tavaroita pariin koriin ja mietin, mitä laitan fb-kirppikselle ja mitkä menevät ilmaiseksi kiertoon. Olisi kyllä houkutteleva ajatus kokeilla pöytämyyntiä, mutta en taida oikein ehtiä järjestellä ja pitää huolta siitä.

   Tykkää

 5. Viime vuonna osallistuin tähän mutta sitten meillä tulikin muutto eteen keväällä ja tavaraa lähti enemmänkin kiertoon – mutta myös varastoon. Nyt olisi taas aika tyhjennellä kaappeja, joten katsotaanpa, josko ehtisin osallistua tähän mukaan…

  Tykkää

  1. Tsemppiä projektiin, jos lähdet mukaan! :) Varasto on kyllä viheliäinen paikka – meiltä lähti sieltä konmarin yhteydessä valtavasti tavaraa. Nyt en näin äkkiseltään muista, että siellä olisi mitään takuuvarmasti turhaa, mutta toisaalta sieltä yleensä hakee käyttöön vain muutamat tietyt jutut. :D

   Tykkää

 6. Hauska haaste!
  Minullakin onkin nyt pari viikkoa kirppispaikka, joten täällä onkin ollut käynnissä konmarittaminen;)

  Tykkää

 7. Kiva haaste. En ehdi huhtikuuksi mukaan, mutta työkaverini kanssa olemme varanneet kirppispaikan toukokuun lopulle. Siivousintomme ei käsitä pelkkää kotia, vaan siivoamme samalla myös työpaikkamme!!!!

  Tykkää

 8. Kevät on ainakin minulla juuri tälläistä kaappien perkausaikaa. Se tulee jotenkin itsestään tuo pesänraivausvimma auringon mukana. Luulen kyllä että minulla ei ole heittää pois noin montaa tavaraa. Ja aika ei kyllä riitä pitämään listaa siitä, mitä pois heittää, mutta hengessä olen mukana :) Tänään lähti kolme pientä lastenvaatetta uuteen perheeseen.

  Tykkää

 9. Meillä on luovuttu paljosta turhasta tavarasta yhteenmuuton myötä ja sama jatkuu edelleen. Veikkaan, että tilanteen tasaannuttua olisi pelisi paikallaan :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s