Virkattuja kukkia kesämekkoon

Heippa!

Vuosi väriterapiaa -haaste on päässyt huhtikuuhun asti ja on aika fiilistellä keltaista! Maaliskuuksi väkersin monivärisen dominoneuletakin, joten vastapainoksi menin huhtikuun haastetyön kanssa hieman helpommalla. Löysin kirpparilta vuosi sitten ihanan kesämekon, joka kuitenkin jäi käyttämättä avonaisen pääntien takia. Nyt aukkoa on vähän tukittu kukilla, joten tervetuloa helteet – olen valmis!

Virkatutkukat3Virkatutkukat2

Kukkien mallit ovat kirjasta Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä (Claire Crompton, Wsoy). Ihastuin erityisesti tuohon alimmaiseen orvokkiin, mutta myös pieniä ja nopeita mansikankukkia oli kiva virkata! Lankana on ohut puuvillalanka, jonka sain kierrätettynä ilman vyötettä, ja koukku on kokoa 2.

Tällainen nopea ja pienissä osissa valmistuva työ oli oikein nappivalinta tälle kuulle, sillä aika on taas hävinnyt jonnekin. Jatkan kuitenkin stressittömän bloggaamisen linjalla ja kirjoittelen lisää, kun ehdin ja saan hyvän inspiraation! Stressittömyyden merkeissä myös uin valtavirtaa näiden blogikuvien kanssa, sillä eihän sitä aina ehdi järkätä aikaa ja kuvausapua paikalle – ei ainakaan ketään selvästi yli metrin mittaista. :D

Virkatutkukat1

Muistatko muuten helmikuun vihreän trikoomekkoni? Se sai tässä kevään aikana ystäväkseen keltaisen mekon ja nämä ovat <3 ! Jos tykkäät väreistä, kurkkaa Verson puodin kankaita! (Ja löytyy sieltä niitä mustavalkoisia ja hempeitäkin, käy tutustumassa!)

Keltainenmekko1

Sirpukan solmuissa -blogista löydät lisää Väriterapia-haasteesta ja esimerkiksi tältä näyttävät maaliskuun haastetyöt. Hurjan paljon osallistujia ja hienoja töitä!

Kivaa viikkoa sinulle! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

21 vastausta artikkeliin “Virkattuja kukkia kesämekkoon

 1. Ihan mekko ja nuo kukat näyttävät kuin olisivat ain aolleet tuossa!
  Itse olen enempi neulomisen kannalla, mutta olen opetellut virkkaamaan kukkasia…ihan vain koska anelmaisiin sellaiset tarvitaan ;)
  Mukavaa alkanutta viikoa!

  Tykkää

  1. Hih, anelmaiset taitavat olla oikein oiva työ harjoitella erilaisia tekniikoita! :) Mutta kiitos, mekosta tuli parempi ja langan väri on sopivampi kuin osasin odottaa! Kivaa viikkoa myös sinne. :)

   Tykkää

 2. Stressittömyys kuulostaa oikein hyvälle! Kukat on loistava idea avoinaiseen päänaukkoon, pienellä vaivalla ratkaistu ongelma. Ja keväisen keltaiset mekot on niin ihania. Tulee heti aurinkoinen olo :-)

  Tykkää

  1. Niinpä, vielä tarvitaan sitä oikeaa lämmittävää aurinkoa! Tuntuu ihan kummalliselta muistella, että viime toukokuussa tosiaan kokeilin tätä pari kertaa. Nyt tuntuu hurjalta, jos oikeasti muutaman viikon päästä tarkenisin tuon kanssa… :D

   Tykkää

 3. Ihanaa, kun ehdit mukaan Kukkailotteluun!<3 Sopii mainiosti teemaan ”Kukallista”!:) Kantsii vielä tänään käydä kommentoimassa blogissani, sillä toinen kukkalahjakortti menee kommentoijien kesken, toinen linkittäjille!:D
  Hieno idea nuo virkatut kukkaset kaula-aukkoon, ymmärrän hyvin,että oli turhan avonainen olo ennen! Kivaa kevättä Veera!<3

  Tykkää

  1. Kyllä, viimeisillä tunneilla mukana! Onneksi linkitys sulkeutuu vasta tänään eikä eilen! :D Katsotaan, innostunko virkkailemaan lisääkin kukkia sillä tosi moni kesämekko on jäänyt ostamatta tuollaisen pääntien takia. Jos tämä nyt on toimiva tuunaus, sehän avaa ihan uusia mahdollisuuksia kesävaatetukseen! :)

   Tykkää

 4. Kiva idea virkata kukkia kaula-aukkoon!
  Pitäisi itsekin kaivaa virkkuukoukku esille ;) Olen aina tykännyt virkaamisesta ja olenpa jo joskus virkannut torkkupeiton isoäidin neliöistä.
  Kivaa viikkoa!

  Tykkää

  1. Oi, torkkupeitto! Mulla on haaveena virkata päiväpeitot tytöille, mutta pohdin vielä sopivaa lankaa ja mallia. Ja ajankäyttöä. :D Yritän varmaan tehdä peitot samaan aikaan valmiiksi, ettei toinen jää kokonaan ilman. :D

   Tykkää

 5. Oi ja voi mitä keltaista ♥ Kukat istuvat mekkoon kuin nenä päähän ja trikoomekkokin on hyvin kaunis. Ihan kateelliseksi tulin, koska tuollainen auringonkeltainen ei sovi minulle lainkaan, vaikka siitä niin kovasti pitäisin. :)

  Tykkää

  1. Kiitos Maarit! Tuo on kyllä jännä, miten välillä jokin väri olisi omasta mielestä tosi kiva mutta vaatteissa se ei vaan mitenkään sovi omiin väreihin. Mä esimerkiksi oon alkanut tykätä turkoosista, mutta vähän vierastan sitä vaatteissa. Varsinkin sellaista kirkasta turkoosia, joka jossain muussa kohteessa olisi nätti!

   Liked by 1 henkilö

 6. Samaa mieltä kuin muut, kukat sopivat mekkoon kuin ne olisivat olleet siinä valmiiksi! Kauniita mekkoja muutenkin. Ihanan kesäinen fiilis!

  Tykkää

  1. Kiitos, kiva kuulla! Mä kovasti täällä odotan, että helteet tulisivat. Vielä ei näy lämpöä ja tällaisena vilukissana joudun seuraavaksi neulomaan mekon kaveriksi paidan. :D

   Tykkää

 7. Kääk! Haluan tuon ylemmän mekon. :D Alempikin on kiva ja olenkin haaveillut, että tekisin itselleni trikoomekon. Saumuri on, mutta langat ja kaavat puuttuu!

  Tykkää

  1. Oi, multa puuttuis saumuri mut olis kankaita ja kaavat! Mun käsityöiltani loppuivat, joten joudun pitämään kesän mittaisen tauon ompeluksissa, kun en omalla koneella saa hyvää jälkeä. :D

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s