Ihohuokosia supistava chia-siemennaamio

chia-siemen naamio kotikosmetiikka

Heippa!

Kirjoittelin chia-siementen terveysvaikutuksista, jotka ovat melkoisia. Sisäisen käytön lisäksi ne tekevät iholle hyvää myös ulkoisesti käytettynä, sillä chia-siemenet kosteuttavat ihoa, vähentävät ryppyjä, supistavat ihohuokosia ja vähentävät ihon rasvaisuutta.

Ollakseen noin pieniä ja vaatimatomia, niissä on valtavasti tehoa!

chia-siemen naamio kotikosmetiikka

Helppo naamio chia-siemenistä

 • n. 2 rkl lämmintä vettä
 • n. 2 tl jauhettua chia-siementä

Sekoita ainekset ja anna jäähtyä hetki – samalla seoksesta tulee hyytelömäinen. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa noin 10-15 minuuttia. Voit käyttää halutessasi myös kokonaisia siemeniä, mutta naamiota on huomattavasti helpompi levittää, kun siemenet on hienonnettu. Samalla niiden hyvät ainesosat vapautuvat paremmin iholle eikä naamio valu niin helposti. Vältät ehkä samalla sen, ettei nokare naamiota löydy keittiönlattialta, yksi kökkäre paidalta ja hitunen lapsen aamupalapuurosta.

Jos ihosi on epäpuhdas ja rasvoittuva, kokeile lisätä naamion joukkoon 1-2 tippaa laventeli- tai teepuuöljyä!

Kukkakuvaputki.jpg

En ymmärrä, miksi koskaan olen ostanut kasvonaamioita kaupasta, kun huomattavasti edullisemmin ja varmasti ilman ylimääräisiä kemikaaleja saa tehtyä aivan yhtä hyviä, ellei jopa parempia, naamioita. Minulle on avautunut aivan uudenlainen maailma kosmetiikan saralla!

Teetkö itse kosmetiikkaa? Millaisia kokemuksia sinulla on? :)

sivukuva1m


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

9 vastausta artikkeliin “Ihohuokosia supistava chia-siemennaamio

 1. Hei! Ajattelin vain kertoa kokemukseni tästä chia-kasvonaamiosta, kun sitä juuri kokeilin. Eli tuoreet tuntemukset…
  Tein ohjeen mukaan (paitsi chiasiemeniä en saanut hienonnettua, kuin kiveä olisi yrittänyt murskata) + sekaan laitoin hieman otsonoitua oliiviöljyä. Ihotyyppini on monimutkainen; rasvainen, pintakuiva akneiho, sekä hieman couperosaa. (ikä 42 vuotta, jos sillä on nyt mitään merkitystä)

  N. 10 min. iholla, pyyhin paperilla pois ja huuhtelin kasvoja hieman vedellä lopuksi. En nyt havainnut oikein muuta kuin pienentyneet ihohuokset ja ehkä iho vaikutti tasaisemmalta. Ihmettelin pintaverisuonien ’nousua’, eli näkyivät tavallista enemmän. Tosin, kun on couperosaa, niin siellä täällä kasvoissa on aina näkyviä verisuonia, mutta nyt näkyivät tavallista tummempina ja laajemmilla alueilla. Huomenna varmaan selviää onko ohimenevää.

  Eli mikä ettei toistekin voisi tehdä, paitsi pitäisi keksiä keino millä saisi hienonnettua siemenet, nimittäin oli aika hankalaa levittää seos. :D

  Kiitokset siis vinkistä! :)

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, kiva kun tulit kertomaan kokemuksestasi! :)

   Mä myös olen huomannut tuon ihohuokosten pienentymisen ja ihon tasoittumisen. Pintaverisuonista en osaa sanoa mitään, mutta toisaalta mulla ei ole couperosaa. Täytyy seuraavalla kerralla kiinnittää vielä erityishuomiota, mutta veikkaisin, että mulla punoitusta olisi naamion jälkeen vähemmän kuin ennen.

   Ja joo, kokonaiset siemenet on vähän hankalia! :D Mä surautin kerralla vähän isomman määrän siemeniä pieneksi sauvasekoittimella. :)

   Tykkää

   1. Aaahhh, sauvasekoitin… eipä tullut mieleen, että sillä saisi ne hienonnettua. Täytyypä siis tehdä jonkun verran valmiiksi minigrippiin.

    Laitan tähän vielä miltä näin yön jälkeen kasvojen iho näyttää.
    Pintaverisuonet ovat palautuneet normaaliksi, eli oli hetkellinen reaktio, onneksi. Hirveästi tuli pieniä finnejä yön aikana ihoon, joten olisiko jonkinlaista puhdistumista?
    Edelleen ihohuokoset vaikuttaisivat pienemmiltä, eli naamion vaikutus on pidempiaikainen.
    Noin muuten iho ei näytä kärsineen kasvonaamiosta, että uskoisin herkkäihoistenkin sitä uskaltavan kokeilla.

    Kaikin puolin siis ihan positiivinen kokeilu. :)

    Liked by 1 henkilö

    1. Oi, kiva kuulla! Mä oon todennut, että ihon seuraaminen on vähän mysteerijuttuja – voi olla puhdistautumista tai voi olla tukkeutumista tai jotain muuta. Toivottavasti on kyse puhdistautumisesta! :)

     Tykkää

 2. Yksi muistisääntö: älä kokeile kun kasa alle 10v. pikkupoikia on oman pojan luona kylässä…. Tulos kaksi kaatunutta maitolasia ja hysteerisesti nauravia lapsia…. Mun maine kasvoi taas :)
  Ja ai niin: ihohuokoset supistui, mutta mullakin nousi vähän nuo couperousa-suonet esille, ne kyllä hävisi illan aikana muutamassa tunnissa. Katsotaan miten käy näppyjen kanssa. Murskasin muuten ne siemenet vanhalla kahvimyllyllä, jota käytän vain kosmetiikan tekoon.

  Tykkää

  1. :D :D :D Naamiot ovat kyllä hyvä keino tehdä (lähtemätön) vaikutus lapsiin. Meillä ei ole vielä tullut tuollaista reaktiota, mutta tähän mennessä vaikuttavin kokemus taisi olla pellavansiemennaamio, joka piti kiinnittää iholle tuorekelmulle. Lapsparat olivat silminnähden huojentuneita, kun pesin sen pois. :D

   Mielenkiintoinen tieto tuo couperosan näkyminen naamion jälkeen! Onneksi sullakin punoitus hävisi. :)

   Tykkää

 3. Moi, kokeilin naamiota uudestaan ja tajusin miksi couperosa viimeksi innostui: laitoin sen naamion eka kerralla liian kuumana kasvoille. Mulla alkaa naama punoittamaan myös saunassa ja sama pakkaselle. Ja se Chia-massa tarttuu kaikkialle paitsi kasvojen ihoon :)

  Tykkää

  1. Ok, hyvä että punoituksen syy selvisi! :) Tuo on muuten niin totta – naamio valuu käsistä ja kasvoista, mutta jos pienikin kikkare pääsee paidalle, se tarrautuu siihen hetkessä kiinni! :D

   Tykkää

 4. Jos haluaa kokeilla muitakin itsetehtyjä kasvonaamioita, kannattaa kokeilla avokado+hunaja naamiota (todella kosteuttava ja tekee ihon pehmeäksi) tai banaani+hunaja+kaurahiutaleet(kuorii hellävaraisesti). Tää oli myös tosi kiva uusi kasvonaamio-ohje, ja helppo tehdä👍👍

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s