Viisi syytä syödä mustikoita

Olen aina pitänyt mustikkaa jollain tapaa hyvin arkisena – sellaisena perusmarjana, josta keitellään kiisseliä mutta joka ei aiheuta kummempia vau-efektejä. Jutut kotimetsien superfoodista ovat jääneet rekisteröitymättä ymmärrykseen, mutta olisi varmaan pitänyt olla pikkuisen skarpimpana – mustikassahan on vaikka mitä terveyshyötyjä!

mustikkafaktat6.jpg

Mustikan terveysvaikutukset

 • sisältää paljon C-vitamiinia, mangaania ja kuitua
 • mustikan antosyaanit saattavat alentaa syöpäriskiä
 • edesauttaa pitämään virtsateiden bakteerikannan tasapainossa
 • vähentää ikääntymisestä johtuvaa muistin heikkenemistä
 • pehmentää ja kirkastaa ihoa

Mustikkareseptejä

Oma – ja itse asiassa koko perheen – lempparini on tällä hetkellä mustikka-avokado-banaani-smoothie, johon kuuluu ehdottomasti päälle pähkinägranolaa. Tykkäätkö sinä smoothieista vai iskisikö ennemmin jokin näistä?

mustikkareseptejä
1. kuva Ruoka-alkemisti, 2. kuva (ylhäällä) Tsajut ja 3. kuva Viikonloppukokki

Ruoka-alkemisti-blogissa on leivottu sitruuna-mustikkamuffinsseja sekä kvinoa-mustikkaruutuja (jotka ovat muuten molemmat gluteenittomia ja vegaanisia!). Olen yrittänyt tuoda kvinoaa mukaan ruokiimme, mutta selitys ”hyvin pienistä riiseistä” ei mennyt läpi – kuulemma nämä pienet riisit maistuvat ihan kukkakaalilta. Tässä muodossa ne menevät varmasti läpi ja saamme kenties uuden lisän aamupaloihimme, jotka ovat puuduttavan samankaltaisia aamusta toiseen!

Viikonloppukokki puolestaan on keitellyt mustikkapuuroa – mainio idea aamuihin sekin! Yritin jokin aika sitten tuoda vispipuuron mukaan ruokavalikoimaamme rohkeasti suoraan puolukoilla täräyttämällä. Kaksi maistettua teelusikallista ei kovin isoja hurraa-huutoja aiheuttanut, mutta suhtautuminen mustikoihin on jo lähtökohtaisesti huomattavasti myötämielisempää.

mustikkareseptejä
1. kuva Ruoka-alkemisti, 2. kuva Tsajut

Tsajut-blogista sen sijaan löytyy varsinkin perheen pienimpiä ajatellen hyvä riisi-mustikka apinaevään ohje, joka käy aikuisillekin välipalaeväästä. Jos taas haluat kokeilla aavistuksen epätavallisempaa yhdistelmää, niin tämä mustikka-lakurahkakakku kuulostaa herkulliselta. Olenkohan koskaan syönyt mustikkaa ja lakua yhdessä? Mielenkiintoinen, mutta lupaava yhdistelmä!

Miten sinä tykkäät syödä mustikkaa? Kerro tai linkkaa lempiohjeesi! :)

sivukuva42


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Viisi syytä syödä mustikoita

 1. Hei, Täällä yksi mustikkahullu ilmoittautuu :D Mustikka taipuu kyllä moneen juttuun, sullakin oli jo vaikka mitä vinkkejä. Sitten kun olen syönyt mustikkapiirakkaa tarpeeksi, niin teen mustikkapuuroa grahamjauhoista. Ja mustikkaleipä on tosi herkullista https://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2016/10/hedelma-pahkinaleipa-mustikkaleipa-ja.html
  Ihmettelen, että mitenkähän vanhaan postaukseen kommentoin, kun en nähnyt päivämäärää missään? Eikö sen mustikan pitäisi parantaa näköäkin ;)

  Liked by 1 henkilö

  1. Hehe, sun näkö on varmasti priimaa mutta mä olen vaan piilottanut päivämäärät! :D Mutta nyt kun sanoit, niin ehkäpä ne voisi olla hyvä ottaa käyttöön tai ainakin lisätä uusimpien postausten lista tuonne sivupalkkiin. Kommentoit kuitenkin ihan tuoreeseen postaukseen! :)

   Mustikkaleipä kuulostaa hyvältä! Jotenkin sitä ajattele mustikoiden kuuluvan just puuroihin tai jälkiruokiin, mutta voisihan niitä käyttää leivässäkin!

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s