Tuorepuuro-ohjeita kiireisiin aamuihin

tuorepuuro ohje resepti

Oletko huomannut, että aamupalat helposti urautuvat ja huomaat syöväsi aamusta toiseen ihan samoja ruokia?

Aloin jokin aika sitten kaipaamaan aamuihin jotain uutta leivän tilalle ja lapsetkin näyttivät kyllästyvän kaurapuuroonsa. Lisäksi aloin pohtia enemmän ruokavalion vaikutuksia ja luovuin vehnäviipaleleivästäni. Olenkin tykännyt viime aikoina esimerkiksi jogurttihedelmäkasoista chia-siemenillä höystettynä sekä mustikka-avokado-smoothiesta. Leipä puolestaan on korvattu välillä nopeilla porkkana-kaurateeleivillä, joiden valmistaminen käy hetkessä, kun raastaa porkkanan ja mittaa kuivat aineet valmiiksi edellisenä iltana.

Viimeisimpänä kokeiluna löysin kuitenkin tuorepuurot. Tiesin kyllä, että ne ovat terveellisiä ja nopeita ja herkullisiakin, mutta en uskonut. Nehän ovat oikeasti hyviä!

Kokosin tähän kolme tuorepuurolemppariani – löytyisikö näistä sinullekin uusia suosikkeja? Lisää ideoita terveellisiin aamupaloihin löydät kokoamastani Pinterest-taulusta – käyhän tutustumassa myös niihin!

tuorepuuro ohje resepti

Tuorepuuron perusohje

Tuorepuuroihin voi tehdä lukemattomia variaatioita ja soveltaa kaapin sisältöä. Useimmiten ne koostuvat neljästä osasta: peruspohjasta (kaurahiutaleita ja maitoa, kaurajuomaa, mantelijuomaa tai tuoremehua), makulisästä (esimerkiksi hunajaa, kaakaota, kanelia tai vaniljaa), rouheasta osasta (pähkinöitä, manteleita, siemeniä tai kookoshiutaleita) sekä hedelmistä ja marjoista.

Kaikki ainekset sekoitetaan sekaisin ja annetaan puuron tekeytä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Tykkään itse siitä, että kovat osat pysyvät kovina eivätkä pehmene massan seassa, joten lisään esimerkiksi pähkinät vasta juuri ennen syömistä.

Omenatuorepuuro ohje

Omenatuorepuuro

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1,5 dl kaurajuomaa
 • noin puolikas omena
 • kanelia

Pilko omena pieniksi paloiksi ja sekoita aineet keskenään. Ripottele päälle pähkinöitä ja rusinoita.

suklaatuorepuuro ohje

Suklaatuorepuuro

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1,5 dl mantelijuomaa
 • puolikas banaani
 • 1 tl kaakaojauhetta

Pilko tai muussaa banaani ja sekoita ainekset. Ripottele päälle pähkinäistä granolaa.

marjaisa tuorepuuro ohje

Marjatuorepuuro

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1,5 dl mantelijuomaa
 • mustikoita ja mansikoita
 • hieman hunajaa

Sekoita ainekset ja koristele annos marjoilla.

Tuorepuurot3

Oletko tehnyt tuorepuuroja? Millainen on sinun lempparisi?

Herkullisia aamiaishetkiä sinulle! :)

Me Blogisisaret olemme valmistautumassa syksyyn ja toivotamme sen tervetulleeksi monin eri tavoin. Tervetuloa mukaan seuraamaan Blogisisarten syksyisiä postauksia seuraavien kolmen viikon ajan! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

5 vastausta artikkeliin “Tuorepuuro-ohjeita kiireisiin aamuihin

 1. Kiitti ohjeista! Pitää kokeilla. Kerran tein jotain ihan randomia. Oisko tullut kaurahiutaleita, banaania, jogurttia ja mustikoita. Miehen ilme oli näkemisen arvoinen, kun yritin tarjota sitä aamupalaksi. Kuulemma näytti oksennukselta ja muutenkin ihan naisten juttuja. 😜 Musta se oli suht jees. Mut ois voinut olla parempaakin.

  Tykkää

  1. :D Mä olin kanssa epäileväinen tuota banaanikokeilua kohtaan, mutta siinä sopivasti kaakaojauhe tuo muutenkin väriä. Mietin, että ruskea banaanimössö ei ehkä ois niin esteettinen näky…

   Tykkää

 2. Kiva saada uusia vinkkejä aamupuuroon. Mä oon tehny tuorepuuron aina samalla kaavalla, joten vaihtelu voisi virkistää. Eli 1 dl isoja kaurahiutaleita (ovat käsittääkseni terveelisempiä kuin normihiutaleet), 1 rkl chiasiemeniä, maitoa sopivasti ja puolukoita tai mustikoita. Tämä ohje on pelastanut monta kiireellistä aamua ja muutaman päivän lounaskin on korvattu puurolla. Kun tekee tuorepuuron vaikka kannelliseen lasipurkkiin, se on helppo ottaa töihin evääksi.

  Tykkää

  1. Ooo, tuo isojen kaurahiutaleiden terveellisyys on mulle ihan uusi juttu. Tai oikeastaan isot hiutaleet itsessäänkin on uusi juttu – en ole yhtään kiinnittänyt sellaisiin huomiota! Ja hyvä muuten tuo lasipurkkivinkki! :)

   Tykkää

   1. Mulle työterveyshoitaja kertoi, että isot kaurahiutaleet on litistetty kokonaisista jyvistä ja normihiutaleet on litistettyjä jyvän viipaleita. Huonosti selitetty, mutta ehkä ymmärsit ;-) Lisätietoa löytyy varmaan netistä.

    Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s