Viikkohaaste 3 – unelmoi ja tavoittele

Tuottiko ilta ilman teknologiaa sinulle haastetta? Minä hurahdin lauantai-illalla Kalevala CALiin, vaikka ajattelin, etten ehtisi osallistua siihen. Muuten irrottautuminen teknologiasta oli yllättävän helppoa, mutta kieltämättä oli hieman hassua mennä nukkumaan ilman kännykän vilkaisua. Tai syödä iltapala keittiössä pöydän äärellä ilman telkkaria.

Tällä viikolla tehdään vähän pohjaa tuleville viikoille ja pohditaan, mitäpä sitä haluaisimme tehdä tulevaisuudessa. Samalla hypätään pari viikkoa taaksepäin, sillä nythän on hyvä hetki lopettaa odottaminen ja alkaa työstää unelmia konkreettisiksi asioiksi.

Pinterest-taulustani löytyy erilaisia ajatelmia ja kuvia unelmista, onnellisuudesta ja niiden tavoittelemisesta. Toivottavasti saat niistä inspiraatiota!

hyvinvointi ja oma aika haaste

Pienet unelmat ovat tärkeitä

Monesti unelmissa ja haaveissa asioita miettii todella isossa mittakaavassa, jolloin ne tuntuvat niin tavoittamattomilta, ettei niitä edes kannata tavoitella. On turha lotota, kun ei sitä päävoittoa kuitenkaan saa ja ilman rahaa on hyödytöntä edes haaveilla omakotitalosta.

Mitäpä jos siis tähtäisitkin pienempiin unelmiin ja tavoittelisit isoja juttuja askel askeleelta? Voisitko esimerkiksi olla kohtuullisilla muutoksilla sittenkin tyytyväinen nykyiseen kotiisi?

Unelmat ja haaveet voivat olla toki isoja, mutta pienissä palasissa ne ovat helpommin lähestyttäviä ja mahdollisempia toteuttaa. Toteuttaminen vaatii kuitenkin rohkeutta ja päättäväisyyttä – sitä, että nyt ihan oikeasti ainakin yritän.

Lisäksi välillä unelmien takia on luovuttava jostain tai tehtävä kompromisseja – jos kovasti haluat omakotitalon, voitko saada sen muuttamalla pienemmälle paikkakunnalle, vähentämällä neliövaatimuksia tai etsimällä vanhempia taloja? Tai jos haluat matkustaa enemmän, voitko kehitellä työn joka mahdollistaa sen tai luopua tavaroistasi ja asunnostasi ja lähteä kiertämään maailmaa reppureissaajana?

SONY DSC

Vinkkejä unelmien kirjaamiseen

Kun kirjoitat unelmasi ylös, siitä tulee jo hieman konkreettisempi. Se ei ole ohikiitävä ajatus tai hetken mielihalu, vaan näkyvä asia. Kun unelmat on kirjannut paperille, niihin on myös helpompi tarttua, sillä näet kokonaisuuden kerralla.

Toisaalta voi olla kiva vain kaatua sohvalle, laittaa silmät kiinni ja unelmoida. :)

Alla on kaksi ehdotusta, miten voit halutessasi kirjata unelmia ylös ja jäsentää niitä.

Flow-kirjoittaminen

Ota kynä ja paperia ja kirjoita lauseita ja sanoja, jotka liittyvät unelmiisi. Älä mieti, vaan anna tajunnan virrata ja sanojen tulla paperille. Jos piirtäminen tuntuu sinusta luontevalta, voit hyvin hyödyntää myös kuvia! Voit kirjoittaa joko niin kauan kuin ajatuksia riittää tai asettaa kellon soimaan esimerkiksi 10 minuutin päähän.

Lue teksti läpi ajatuksella. Löydätkö siitä selkeitä teemoja tai aihekokonaisuuksia? Valitse yksi teema ja keskity siihen seuraavalla flow-kerralla. Tee kierroksia niin monta, että olet saanut palasteltua unelman riittävän konkreettisiksi osiksi.

Unelmien ajatuskartta

Kirjoita paperin keskelle unelmasi, iso tai pieni, ja lähde tarkentamaan sitä. Mitä asioita on otettava huomioon, mitä erilaisia reittejä pitkin voit saavuttaa unelmasi tai mistä osista unelmasi koostuu? Koska unelma voisi toteutua, mitä haluaisit tehdä, missä haluaisit olla ja kenties kenen kanssa toteuttaisit unelmaa? Mitkä asiat mahdollistavat unelman toteutumisen ja mitkä puolestaan voivat olla esteenä? Miten esteet voi ylittää?

SONY DSC

Kaunista viikkoa sinulle! :)

Kaipaatko muuten syksyistä luettavaa? Me Blogisisaret toivotamme syksyn tervetulleeksi kukin omalla tyylillämme. Tulehan tutustumaan syyspostauksiimme – seuraavien kolmen viikon ajan paljastuu joka päivä uusi syksyinen kirjoitus!


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Viikkohaaste 3 – unelmoi ja tavoittele

 1. Kiitos, Veera, ajattelemisen aihetta antaneesta postauksesta. En ole osallistunut viikkohaasteisiin varsinaisesti mutta omalla tavallani kyllä. Yritän monesti pitää teknologiasta vapaita kokonaisia viikonloppuja, iltaisin laitan aina puhelimesta netin pois jo iltauutisten aikaan, jotten enää saisi sinistä valoa uniani pilaamaan ja kurkkisi turhaan somea. Muutenkin olen tarttunut taas toimeen ja ryhtynyt tekemään asioita hohhailun sijaan. Tuo unelmakartta voi olla hieman vaarallinen tällaiselle haaveiluun taipuvaiselle ihmiselle mutta eihän sitä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan… :) Mukavaa syksyä!

  Tykkää

  1. Kiitos mukavasta kommentista, kuulostaa hyvältä! :) Ja hei, tuo netin poistaminen kännykästä oliskin todella näppärä juttu! Pitäisi varmaan itsekin kokeilla sitä. :)

   Ihanaa syksyä myös sinne! :)

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s