Viikkohaaste 4 – juo vettä

Ehditkö viime viikolla unelmoimaan ja jäsentämään haaveitasi?

Tällä viikolla kiinnitetään huomiota omaan terveyteen tarkkailemalla veden juontia. Tiedän juovani vettä liian vähän, joten omalla kohdalla tämä on varmaan haastavin viikko tähän asti.

Tiesitkö, että vettä olisi hyvä juoda vuorokaudessa noin 2 litraa? Tarve vaihtelee kehotyypin ja aineenvaihdunnan mukaan ja lasketaan usein painon perusteella – mitä enemmän painat, sitä enemmän pitäisi vettäkin juoda. Jos haluat hieman muunnella yksiköitä, pystyt laskemaan henkilökohtaisen vesitarpeen tällä kaavalla: Oma painosi paunoissa jaettuna kahdella on tarvitsemasi vesimäärä unsseissa. Täältä löydät apua yksiköiden muuntamiseen! Minulla vedenjuontitarve olisi tuon perusteella 1,95 litraa.

5

Miksi vettä pitäisi juoda?

 • Aamulla heti herättyä tyhjään mahaan juotuna vesi tehostaa aineenvaihduntaa, poistaa kehosta kuona-aineita, kirkastaa ihoa, virkistää mieltä ja tukee elimistön puolustusjärjestelmän toimintaa
 • Päänsärky saattaa johtua nestevajauksesta, joten juomalla riittävästi voit välttää jomotuksen
 • Suoliston toiminta ja ravintokuidun toimiminen tarvitsee vettä, sillä kuidut joko imevät itseensä vettä kulkiessaan suoliston läpi tai tarvitsevat vettä muodostaakseen massan, joka edistää ruoansulatusta
 • Nestehukka väsyttää ja vie keskittymiskyvyn sekä vaikuttaa reagointi- ja koordinaatiokykyyn. Jos väsymys ei johdu liian vähäisestä unesta, kokeile juoda vettä.

Kuinka parantaa vedenjuontia?

Juodun veden määrää on helppo tarkkailla, kun juot pullosta tai kannusta. Samalla näköetäisyydellä oleva vesiastia muistuttaa juomaan.

Jos pelkkä vesi ei houkuttele juomaan, voit tehdä makuvesiä lisäämällä veden joukkoon marjoja, hedelmiä tai kurkkua. Löydät Pinterest-taulustani koottuna erilaisia makuvesiohjeita sekä lisää veden hyviä terveysvaikutuksia!

Juotko tarpeeksi vettä vai unohtuuko se helposti?

Kaikki viikkohaasteet löydät täältä – tervetuloa mukaan! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

6 vastausta artikkeliin “Viikkohaaste 4 – juo vettä

 1. Itse olen todella huono juomaan vettä tai yleensäkään mitään ruokailujen välissä. Monesti päänsärkyni johtuvat nestehukasta. Olen kovasti yrittänyt panostaa veden juontiin, mutta töissä se unohtuu niin helposi. Kotona minulla on vesikannut jääkaapissa ja sieltä tulee lasillinen jos toinenkin aina otettua.

  Minulla on muuten sinulle haaste blogissani. Käyhän kurkkaamassa.
  https://noksuko.blogspot.fi/2017/09/taman-hetken-kosmetiikkasuosikit.html

  Tykkää

  1. Mä myös huomaan, että kodin ulkopuolella juominen varsinkin meinaa unohtua. Ja unohtuu se kyllä multa kotonakin. :D Pitäisi taas tsempata asian kanssa!

   Kiitos haasteesta! :)

   Tykkää

 2. Juon tarpeeksi, mutta imetyksen taas alettua on nesteen tarve kasvanut. Nyt en liiku oikeastaan kotoa ilman vesipulloa :)

  Tykkää

 3. Veden juonti on kyllä sellainen hassu että välillä sitä muistaa juoda reilusti ja välillä ei. Yleensä mulla on aina vesipullo mukana kaikkialla minne meen, mutta sitten välillä havahtuu siihen että ei olekaan juonut sitä vettä vaikka se on ollut mukana.

  Mä huomaan ainakin vatsan turvotuksesta onko juonut tarpeeksi vettä, usein niinä päivinä kun se unohtuu niin vatsa muistuttaa siitä koollaan :D

  Tykkää

  1. Hehe, samoin! Mäkin usein pakkaan pullon mukaan, mutta monesti sitä ei tule edes avattua. Opiskeluaikoina tuli juotua enemmän, mutta sen jälkeen juomapullo ja juominen ei ole assosioitunut oikein mihinkään tiettyyn hetkeen tai paikkaan, joten se on vähän jäänyt ja unohtunut.

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s