KOTIKOSMETIIKKA

Kaikki kotikosmetiikkavinkit löydät kotikosmetiikka-tunnisteen takaa!

Olen vasta tutustumassa kotikosmetiikan maailmaan, mutta vakuutun koko ajan enemmän ja enemmän. Kun esimerkiksi kasvonaamion tekee itse, tietää täsmälleen, mitä kasvoillensa laittaa ja pystyy välttämään ison kemikaalikuorman. Samalla säästää huomattavasti, sillä monet raaka-aineet maksavat murto-osan kauppojen kosmetiikkatuotteiden hinnoista.

Testaan kosmetiikkaohjeita oman rasvaisen ihoni ehdoilla, mutta pyrin löytämään jokaiseen ohjeeseen myös muille ihotyypeille sopivan vaihtoehdon.

Miten eri ainesosat vaikuttavat?

Tämä lista päivittyy sitä mukaan kun kokeilen uusia kosmetiikkaohjeita. :)

Chia-siemenet kosteuttavat ihoa, vähentävät ryppyjä, supistavat ihohuokosia ja vähentävät ihon rasvaisuutta.

Hunajalla on antibakteerinen ja ihohuokosia puhdistava, mutta lisäksi kosteuttava ja rauhoittava.

Jogurtti / maito kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä vähentää ryppyjä.

Kaneli on antibakteerinen ja puhdistaa ihohuokosia sekä hidastaa tulehduksia ja finnejä aiheuttavien bakteerien leviämistä.

Kaura sopii kaikille ihotyypeille, sillä se rauhoittaa ärtynyttä, kuivaa ja punoittavaa ihoa. Se imee öljyä ihon pinnasta ja auttaa myös rasvaisen ihon ongelmiin ja akneen.

Kehäkukka on antibakteerinen ja ihoa rauhoittava. Se uudistaa soluja ja nopeuttaa haavojen paranemista sekä vähentää ryppyjä. Kehäkukka tasapainottaa ihoa hillitsemällä ihon öljyneritystä ja kosteuttamalla kuivaa ihoa.

Laventeliöljy hillitsee bakteerien kasvua ja tulehduksia ja jättää kasvoille raikkaan tunteen. Sen tuoksu on rauhoittava ja rentouttava.

Pellavansiemenet pehmentävät kuivaa ihoa, rauhoittavat ärtynyttä ihoa ja nopeuttavat ihon paranemista. Niiden ei pitäisi ärsyttää herkkääkään ihoa. Pellavansiemenissä on paljon omega 3 – rasvahappoja, jotka kokonaisvaltaisesti parantavat kehon vointia ja ihon kuntoa – ulkoisen käytön lisäksi niitä siis kannattaa lisätä myös ruokavalioon.

Puna-apila elvyttää ihon toimintoja ja parantaa ihosolujen uusiutumista. Se toimii myös luonnon estrogeeninä – jos aihe yhtään kiinnostaa, kannattaa lukea Uusperhe & unelma -blogista mielenkiintoinen kirjoitus puna-apilasta ja sen käytöstä teenä!

Ruokasooda on antibakteerinen, ja lisäksi se tasapainottaa ihon pH:ta tehden ihon pinnasta epäsuotuisemman epäpuhtauksia aiheuttaville bakteereille.

Sitruunamehussa on C-vitamiinia ja sitruunahappoa, jotka kirkastavat ihoa, ja antibakteerisena se auttaa mustapäihin ja finneihin.

Teepuuöljy on antibakteerinen ja lievittää tulehduksia ja finnejä. Se kuitenkin saattaa myös kuivattaa ihoa tai aiheuttaa allergisen reaktion.

 

Advertisement