LAPSILLE

Vietän arkeani kahden pikkutytön seurassa ja olen huomannut, että minulle arkista onnea on yhdessä tekeminen ja mahdollisuus olla kotona lasten kanssa. Yhdessä tekeminen on kuitenkin ensisijaisesti onnea lapsille –  he nauttivat silminnähtävästi, kun saavat puuhastella jotain yhdessä vanhemman kanssa.

Pikkulapsiarki on kuitenkin enemmän tai vähemmän väsyttävää ja uuvuttavaa, ja toisinaan saattaa tuntua, ettei jaksaminen riitä jatkuvaan läsnäoloon saati tekemisen keksimiseen. Jatkuvasti ei tarvitsekaan olla läsnä ja uskon, että lasten on hyvä antaa leikkiä myös itsekseen silloin, kun leikki sujuu ja kaikki viihtyvät. Kun leikki takkuaa ja hermot kiristyvät, saattaa yhteinen kiva tekeminen nollata tilanteen. Silloin ehkä jokin allaolevista voi olla sinulle avuksi?

Tämän sivun sisältö on vielä suurilta osin työn alla, mutta alta löydät jo joitain ideoita tehtäväksi lapsille tai lasten kanssa!

Askartelut ja diy:t

PÄÄSIÄISASKARTELUITA / KONTAKTIMUOVIASKARTELUIDEOITA / LIITUTAULUPALIKAT / VIRKATUT RYTMIMUNAT / UNIIKKI KUKKARUUKKU

Kirjallisia juttuja

Kevätbongauspohja kannustaa tarkkailemaan kevättä ja huomaamaan pieniä muutoksia ympäristössä.

kevatbongaus

Hiirusen joulutarina ilahdutti valtavan monia jouluna 2016. Tarinassa on 24 pientä kertomusta, joissa Hiirunen valmistautuu eri tavoin jouluun. Tarinan lisäksi mukana on ohjeet, miten tapahtumat voi kuvittaa lapsen selkään.

paiva7

Tallenna